Wandelen bij het Comomeer

De heuvels rondom het Comomeer bieden fantastische wandelmogelijkheden met vele wandelroutes. 

De strade regia (de koninklijke weg) is een historische hoofdroute uit de romeinse tijd die liep van Milaan naar Chiavenna. Van deze oude route is enkele jaren geleden 30 kilometer in ere is hersteld, en wel tussen Como en Bellagio. Het startpunt is Brunate, een hooggelegen dorp boven Como dat makkelijk te bereiken is per auto of vanaf Como met de funiculare. De strade regia loopt voornamelijk door de heuvels en de ruige natuur en doorkruist hier en daar kleine dorpjes, waaronder ook Nesso.

strada regia

Uiteraard kunt u Nesso als startpunt nemen. U loopt daartoe de Via Riva de Castello vanaf het vissershuis aan de oever helemaal naar boven tot u in het bos bent. Dit is een wandeling van circa 8 minuten. Daar vindt u meteen aansluiting op de route, die u dus kunt volgen naar Como of naar Belaggio. De strade regia heeft een uitermate goede bewegwijzering (zie het bord hierboven). http://www.flickr.com/photos/31002906@N05/3782584986/

Een absolute aanrader vanwege de spectaculaire vergezichten is een wandeling vanaf de Monte boletto. Ook deze route dwars over de heuvelrug van het Comomeer is optimaal afgestemd op wandelaars. U treft er spectaculaire uitzichten aan met het Comomeer aan uw voeten:  http://www.italiantouristoffice.dk/dk/docs/1357.pdf  Op de route vindt u meerdere zogenaamde baita's. Dit zijn kleine lokale restaurants waar u een stop kunt maken voor een heerlijke maaltijd (op de kaart in het pfd bestand staan de baita's aangegeven).  

Monte

Het Comomeer aan je voeten, met aan de rechteroever Nesso in de verte