Nesso-Stemma

 

Het dorp Nesso

Nesso telt 1294 inwoners die "Nessesi" genoemd worden. Omdat het toerisme hier niet overheerst, is de sfeer in het dorp gemoedelijk. 

internetdorpnessometbootenkerk 

Veerboot voorbij Nesso

 

 

De Waterval LÓrrido di Nesso

Nesso is beroemd vanwege zijn spectaculaire waterval die met grote kracht uit de bergen stroomt, dwars door het dorp, rechtsstreeks het meer in. Op deze luchtfoto kunt u de waterstroom in Nesso goed zien. op de voorgrond het vissershuis met de groene tuin aan het water.


De waterval in Nesso stroomt dwars door het dorp

 

 

Voorzieningen

Nesso heeft 4 alimentari (kruideniers,  allen op loopafstand) met dagelijks vers brood en groenten en alle basisbenodigdheden. Uit eten kunt u iets verderop in restaurant Tre Rose of pizzeria Ness (beiden met buitenterras met meerzicht). Lekkere cappucino met een dagelijks krantje drinkt u in een van de 5 bars. Tot slot zijn er een bank, drogist/apotheek, kapper en een kadowinkel. Kortom, een klein dorp maar zelfvoorzienend.

 

De wijk Castello

Het vissershuis ligt in de wijk Castello, dat genoemd is naar een middeleeuws kasteel. De ruines zijn nog terug te vinden op de ' Via Riva di Castello' boven op de berg.

PanoramaCastello1

Het kasteel waar de wijk 'Castello' in Nesso naar vernoemd is

 

Het meer

Het Lago di Como is het diepste meer van Europa. En het allerdiepste punt van het meer bevindt zich precies ter hoogte van Nesso. Daar is het 414 meter diep!

Site funivia Argegno Pigra

Zicht op Nesso (aan de linkeroever) vanaf de heuveltop bij Pigra, boven het stadje Argegno (rechteroever)

 

De bergen

Het centrum van Nesso ligt tegen een berg aan. Vanuit het dorp leiden meerdere routes de hoger gelegen bergen in. De bergvlakte boven Nesso heet de 'Pian di Tivano' en ligt op 973 meter hoogte.  Vandaaruit kunt u nog verder de bergen in tot op 2000 meter.

internetpanoramanesso

internethorseriding

Paardrijden in de heuvels van het Comomeer (manege in Bellagio)