L'Orrido di Nesso

Nesso is bekend vanwege haar L'Orrido. Dit is een waterval die vanuit de bergen midden door het dorp raast om het bergwater met een enorme kracht het meer in te stuwen. Dankzij deze constante toestroom van vers bergwater heeft Nesso schoon meerwater.


Magische Ponte groot


De L'Orrido ligt circa 150 meter van het vissershuis.   

internetlorridomodern

In de winter en het vroege voorjaar (en bij uitzondering in de zomer na een zware regenbui) stroomt er ook een kleine waterval vlak naast het vissershuis (zie foto hieronder).

websiteonderdebrugjaanenik_1

 

Wandelroutes

Er is een wandelroute de "Strade Regia" genaamd die wandelaars op een gelijkmatige hoogte van circa 400 meter over een oud wandelpad leidt van Como naar Bellagio, en daarbij ook Nesso aandoet. Deze route kan in etappes gelopen worden. Hij gaat langs dorpjes, muurtjes, moestuinen, kerken en kapellen. In het appartement ligt de wandelgids voor u klaar.

Wie echt de hoogte in wil kan - niet ver van het appartement - speciale bergroutes volgen. Deze wandelingen bieden panoramische vergezichten vanaf meer dan 2000 meter hoogte boven het Lago di Como. 

internetstradaregia

 

Bellagio

Ten Noorden van Nesso ligt Bellagio, een mooi mondain stadje met een grote aantrekkingskracht op toeristen. Zeker de moeite waard om te bezoeken vanwege de vele winkels en restaurants en niet in de laatste plaats om de prachtige tuinen van Melzi te zien. Vanuit Bellagio kunt u per veerboot (ook met auto) een oversteek maken naar Cadenabbio (dichtbij Tremezzo en Menaggio) of Varenna.

internetbellagiovanafboot

 

internetvillamelzi

internetvillamelzitoren2

 

Como

Como ligt op 14 kilometer van Nesso (een klein half uurtje met de auto of bus en een eer met de veerboot).  Er is veel te zien en te beleven in deze provinciehoofdstad en toch is het er overzichtelijk en vrij rustig. 

Como is van oudsher een zijdestad. En dat zie je terug in deze stad met enkele vooraanstaande zijdewinkels en zelfs een zijdemuseum. Como heeft verrassend veel mooie winkels, onder meer op het gebied van mode en design.

Como heeft vele goede restaurants. Met name de laatste jaren gebeurt er veel op gastronomisch gebied. En natuurlijk zijn er om de 200 meter wel een barretjes waar je heerlijke espresso en capuccino drinkt.

Verder is er ook qua cultuur veel te beleven. Naast de vaste musea worden er veel evenementen georganiseerd (klassieke en Italiaanse pop) en festivals (in de zomer is er steevast een wekelijkse open lucht bioscoop in het centrum ('Como sotte le stelle'-Como onder de sterren). 

En wat Como verder speciaal maakt is het dorp Brunate dat boven op de heuvel ligt. Neem het steile trammetje, de funicolare  naar boven en op een hoogte van 973 meter overziet u het Comomeer zelfs tot in Zwitserland. Hier kun je gewoon wat lanterfanteren en de vele villa's bewonderen, stevig wandelen of lekker eten in een van de restaurantjes.

Como

Het centrum van Como. Gelegen aan een mooie baai.


internetfuniculare

Met dit trammetje (de 'funiculare', kun je het dorp Brunate bezoeken dat  op een heuvel boven Como ligt.